Descriere Curs

Curs practic de 2 zile unde participantii vor dobandi cunostinte si abilitati necesare pentru a planifica, implementa Si mentine un program de conformitate cu noul Regulament General privind Protectia Datelor (GDPR).

Invata de la experti!

Acest program contine informatii valoroase, structurate intr-un format practic, bazat pe experienta extinsa, acumulata de echipa noastra in sesiunile de consultanta privind conformitatea cu standardele GDPR si standardele de securitate a informatiilor.

Scopul acestui training intensiv este sa le ofere participantilor o intelegere fundamentala a principiilor GDPR, ce inseamna acesta aplicare a regulamentului pentru business si schimbarile necesare pentru a atinge si mentine conformitatea.

Pentru cine este portrivit acest curs

  • toate organizatiile care trebuie sa ofere angajatilor o constientizare a noilor reglementari GDPR
  • toti angajatii care colecteaza, manipuleaza sau proceseaza date personale. Acestia pot fi din departamentul de: relatii cu publicul, marketing, vanzari, customer service, HR, cei responsabili de educatia continua si formarea personalului, achizitii.
  • angajatii departamentului juridic
  • angajatii desemnati pentru monitorizarea politicilor de confidentialitate, DPO (in cazul in care acesta a fost desemnat).
  • profesinonistii IT si responsabilii de securitatea informatiilor
  • echipa de management.

Ce obtin participantii

  • Vor fi familiari cu bunele practici in privinta protectiei datelor, ceea ce va minimiza riscul incalcarilor.
  • La finalizarea cursului, participanții vor putea rezolvate problemele de protectie a datelor in interiorul companiei si vor putea identifica problemele care necesita consiliere juridica profesionala.
  • Vor putea naviga cu usurinta problematica protectie a datelor (legi si bunele practice). Vor sti unde ar putea cauta informatii, resurse si ajutor, in cazul in care va aparea necesitatea.
  • Vor obtine cunostinte generale si expertiza privind legislatia pentru protectia datelor cu caracter personal in UE, care va permite preluarea rolului RPD (DPO) al organizatie.

Agenda Cursului

MODULUL 1: Regulamentul General privind Protectia Datelor

  1. Prezentare generala sisteme de protectie a datelor cu caracter personal
  2. Masuri de protectie a datelor cu caracter personal la nivel european si international
  3. Legislatie nationala – sistemul institutional in materia protectiei datelor cu caracter personal;
  4. Regulamentul General privind Protectia Datelor
    • terminologie si fundamente;
    • Impactul Regulamentului privind protectia datelor cu caracter personalasupra raspunderii civile;
    • principiile prelucrarii datelor cu caracter personal si temeiul legal al prelucrarii;
    • Drepturile si obligatiile partilorimplicate in domeniul protectiei datelor: persoanele vizate, operatorul de date, persoanele imputernicite;
    • Principalele tipuri de date cu caracter personal si clasificarea lor;
    • semnificatie practica privind: „Autoritate publica sau organism public”, „Activitati principale”, „Pe scara larga”, „Monitorizarea periodica si sistematica” „Monitorizarea conformitatii”, „Categorii speciale de date”.
    • Stabilirea temeiului prelucrarii; Stabilirea conditiilor de prelucrare, in special a duratei de retentive;
    • Datele cu caracter personal şi principiul libertatii contractuale; consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale; retragerea consimtamantului.
    • Drepturile persoanei vizate: Transparenta si dreptul la informare; Dreptul de acces; Dreptul la rectificare si dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat); Dreptul la restrictionarea prelucrarii; Dreptul la portabilitatea datelor; Dreptul de opozitie; Restrictionarea exercitiului drepturilor.

Sesiune de intrebari si raspunsuri.

MODULUL 2: Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal – DPO

  1. Responsabilul /  ofiterul de protectie a datelor, (DPO –  Data Protection Officer): rol si responsabilitati, profil si bune practici
  • desemnare si principii: desemnare obligatorie; desemnarea unui DPO extern; desemnarea DPO in domeniul public/ in domeniul privat;
  • expertiza si abilitatile responsabilului cu protectia datelor;
  • resursele necesare; instructiuni si „indeplinirea atributiilor si sarcinilor in mod independent”;
  • demiterea sau sanctionarea DPO pentru indeplinirea sarcinilor sale; conflict de interese;  demisia si/sau demiterea DPO;
  • sarcinile DPO; abordarea bazata pe risc; rolul DPO in pastrarea evidentei;
  • reguli de monitorizare a respectarii RGPD;
  • cooperarea cu autoritatea de supraveghere si asumarea rolului de punct de contact;
  • publicarea si comunicarea datelor de contact ale responsabilului cu protectia datelor.
  1. Sarcini speciale ale responsabilului cu protectia datelor, tehnici si metode practice de:
  • informare si consiliere a operatorului sau persoana imputernicita de operator, precum si angajatii care se ocupa de prelucrarile de date;
  • monitorizarea respectarii Regulamentului, a legislatiei nationale si europene sau de drept intern referitoare la protectia datelor;
  • consilierea operatorului in realizarea unei analize de impact asupra protectiei datelor si monitorizarea executarii acesteia;
  • cooperarea cu Autoritatea Nationala de Supraveghere.

Sesiune de intrebari si raspunsuri

MODULUL 3: Politici / proceduri privind protectia datelor cu caracter personal la nivelul organizatiei

  1. Managementul riscurilor si al incidentelor:
  • evaluarea impactului asupra protectiei datelor;
  • masuri de reducere a riscurilor in procesarea de date personale;
  • indatoririle operatorilor in cazul incidentelor de Securitate privind protectia datelor cu character personal.
  1. Corelarea principiilor de Protectia datelor cu caracter personal din perspectiva mediului IT.
  2. Exemple practice privind monitorizarea periodica si sistematica a persoanelor vizate.
  3. Raspunderea juridica si sanctiunile potentiale la care se expun atat operatorii de date, cat si persoanele imputernicite de acestia pentru nerespectarea prevederilor RGPD.

Sesiune de intrebari si raspunsuri.

Durata curs: 2 zile

Pret:  1.290 lei +TVA

Perioada cursuri:

12 – 13 octombrie 2018

Locatie: 

Futura Office Building – Mihai Eminescu Nr. 238

Inscrieri

Pentru inscrieri, va rugam sa ne contactati la adresa de email: sales@power.ro.